Workshop linosnede

De drukwerkplaats van Knalgoed Produkties biedt alle mogelijkheden om met een groepje mensen een workshop linosnede te volgen. In deze workshop maak je een eigen linosnede. We hebben de juiste materialen om tussen de 3 tot 7 personen een workshop te organiseren. Daar kan een bepaald thema of onderwerp aan worden verbonden. Daarbij kan je denken aan het linosnede maken van dieren, portretten, kaarten maken. Of misschien willen de lezers onder ons wel een ex-libris maken? Het mag natuurlijk ook gewoon alleen om de technieken van het linosnede maken gaan.

Sterke grafische afdrukken

De kracht van linosnede zit in de sterke grafische afdrukken. Al met een eenvoudige zwart/wit afdruk kun je een hele mooie grafische linosnede maken. Je leert hierbij hoe je het contrast van zwart & wit goed kunt inzetten.

We beginnen de workshop met wat proef linosnede’s te maken. Deze proefjes drukken we dan samen af. Na deze goed bekeken te hebben gaat iedereen zijn of haar eigen linosnede maken.

Meerkleurendruk

Een andere mogelijkheid is met kleur te drukken en daar meerdere lagen overheen te drukken. Dan ontstaat er al weer een andere grafische afbeelding. Voor deze techniek is het verstandig om een gehele dag met linosnede maken bezig te gaan. Een lessenreeks is ook een goede optie.

Afdrukken

Na deze workshop kun je je eigen linoplaat meenemen. We leren je hoe je deze met eenvoudige middelen ook thuis kunt afdrukken. Dat werkt anders en is qua tijd een stuk intensiever dan op de drukpersen van de drukwerkplaats van Knalgoed Produkties.

Natuurlijk neemt iedereen een paar mooie afdrukken van diens eigen werk mee naar huis. Je kan ook voor alle workshopvolgers een afdruk maken en onderling ruilen.

Workshop linosnede volgen?

De workshop wordt gegeven in de drukwerkplaats van Knalgoed producties in Arnhem. Van tevoren kunnen we bespreken of de workshop om een onderwerp word gedragen en hoe we dat kunnen invullen. Vraag vooral naar de mogelijkheden! Indien gewenst kan er een eenvoudige lunch of taart door de kok in onze gelederen worden voorbereid en verzorgd. Meer weten? Neem contact met ons op!