Activerend werk Arnhem

Om de kans op werk voor mensen met enige afstand tot de arbeidsmarkt te vergroten zet de gemeente Arnhem de afgelopen jaren ‘activerend werk’ in. Kern van activerend werk is dat mensen in kleine stappen worden begeleid naar werk. Uitgangspunt daarbij is dat iedereen een gelijke kans verdient om zijn of haar talenten te ontwikkelen en in te zetten voor onze samenleving.

Activerend werk: samen jouw talenten ontwikkelen

Die kans wordt je ook geboden in de drukwerkplaats van Knalgoed Produkties. Daarbij kijken we waar jou kracht ligt en welke talenten je kan ontwikkelen bij Knalgoed Produkties. De activerende werkvormen die wij in de drukwerkplaats inzetten zijn om te beginnen praktisch, handmatig en ambachtelijk. Uit je hoofd, met je handen. Doormiddel van de grafische boekdruk techniek (en alles wat daar omheen komt kijken) maken we bijzonder drukwerk. Eigen producten, maar ook in opdracht.

Naast de ambachtelijke technieken leer je veel van de basis van grafische vak die later ook digitaal inzetbaar zijn in een latere fase van je traject.Zo gaan we met deze activerende werkvormen op zoek naar jou kracht en kwaliteiten en het werk dat daarbij past, in plaats van in belemmeringen en beperkingen te denken.

Deze activerende werkvormen kun je inzetten om bijvoorbeeld wat weer regelmaat in je leven te krijgen of om je creativiteit te ontwikkelen. Gewoon omdat het grafische vak je aanspreekt en je de grondbeginselen wil leren of omdat je van letters en van taal houdt. Deze activerende werkvormen sterken je ook op sociaal gebied, je gaat samenwerken en nieuwe mensen leren kennen. Eventueel kun je het assisteren van workshops, het verkopen van de drukwerkproducties van Knalgoed op een marktje, een winkel of op de website zijn ook mogelijke werkzaamheden.

Kom vrijblijvend kijken 

Ben jij ook op zoek naar een passende activiteit om je dag zinvol te besteden? Spreken je deze activerende werkvormen in de drukwerkplaats je aan? Je kan altijd even vrijblijvend komen kijken of Knalgoed Produkties echt iets voor je is.

Je hebt voor dit traject een toewijzing nodig vanuit de gemeente . Heb je je inkomsten via de Participatiewet of WMO? Dan heb je toestemming en bemiddeling nodig van de wijkcoach/Sociale Wijkteams Arnhem. Meer weten? Neem contact met me op voor de mogelijkheden!