(Kunst)boek of schrift maken.

5 dinsdagavonden van 18.30 tot 20.30 start op 5 september 2023

De basis is het het boek, de inhoud is aan jou. Gebruik je eigen teksten, (druk) beelden, quotes om je eigen boek te maken.
Ben je een schrijver? Maak je je eigen songteksten of verzamel je de mooiste quotes? Dan is deze cursus wellicht een mooie kans deze teksten tot hun volle glorie op papierwerk te vereeuwigen. Met andere woorden. Maar je eigen (kunst)boek!
We gaan een boek maken met alle boekdruk technieken en de meest mooie en geschikte letters die er in de drukwerkplaats te vinden zijn. We beginnen met het ontwerpen en drukken en zullen vervolgens het boek in elkaar gaan zetten d.m.v. eenvoudige boekbinders technieken. Dat kan middels naaien, vouwen en plakken.


5 dinsdag avonden van 2 uur lang inclusief koffie/thee, materialen en gebruik werkplaats, letters en drukpers onder professionele begeleiding. Kosten 240,- Gelrepashouders 200,-

Voor meer info of opgeven mail naar info@knalgoed.com

16 september Open Dag.

Details qua tijden hebben we nog niet, maar wel de datum. Er is veel nieuws te beleven op de jaarlijkse Open Dag van de Vlindertuin. Naast het oogstfeest van de Buurtmoestuin zijn alle ateliers en werkplaatsen weer te bezoeken. We hebben nieuwe huurders en samenwerkingen in het pand dus kom langs en laat je inspireren.

Botanische druk.

zaterdag 23 september of 21 oktober 2023
Als de bladeren weer gaan vallen! Bont gekleurde bladeren en planten in prachtige vormen…En wij gaan die bladeren of planten afdrukken! Door juist materiaal gebruik en een een goede drukpers kun je prachtig de details van een blad tevoorschijn toveren. Bij ieder blad is dat weer wat experimenteren hoe je de allermooiste afdrukken maakt. Na 3 uur drukken heb je zeker een heleboel juweeltjes gemaakt om aan je muur te laten pronken of om aan iemand cadeau te doen….

Een dag deels workshop van 3 uur lang met koffie/thee, materialen onder kundige begeleiding.kosten zijn 45,- euro p.p. Mensen met een Gelrepas kunnen hun tegoed hiervoor inzetten.

start om 14.00 uur tot een uur of 17.00

Meer info of aanmelden kan bij info@knalgoed.nl

Kerst&nieuwjaarskaarten maken.

start 24 oktober

6 dinsdagavonden van 18.30 tot 20.30

Maak je eigen kerst en/of nieuwjaarswens!

De drukwerkplaats heeft alle materialen in huis om voor deze gelegenheid de mooiste kaarten zelf te maken. Prachtige lettertypes in alle maten, ornamenten, sierlijnen en mogelijkheden om zelf een beeld te maken met linosnede’s. De deskundige begeleiding met een grafisch oog, zal zorgen dat je de beste resultaten zal bereiken !

In 6 avonden gaan we de druktechnieken ons eigen maken, zelf een kaart ontwerpen, deze uitvoeren en in een oplage van min. 30 to 50 stuks drukken. We zullen hierbij ook met meerdere kleurgangen gaan werken.

De cursus is inclusief alle materialen, zoals papier, inkt e.d.

De kosten zijn 275,- Mensen met Gelrepas kunnen hun tegoed hier besteden.