Botanische druk.

zaterdag 10 juni 2023, start om 14.00 uur
Het is volop lente! Fris groene bladeren en planten in prachtige vormen…En wij gaan die bladeren of planten afdrukken! Door juist materiaal gebruik en een een goede drukpers kun je prachtig de details van een blad tevoorschijn toveren. Bij ieder blad is dat weer wat experimenteren hoe je de allermooiste afdrukken maakt. Na 3 uur drukken heb je zeker een heleboel juweeltjes gemaakt om aan je muur te laten pronken of om aan iemand cadeau te doen….
Een dag deels workshop van 3 uur lang met koffie/thee, materialen onder kundige begeleiding.kosten zijn 45,- euro p.p. Mensen met een Gelrepas kunnen hun tegoed hiervoor inzetten.

Meer info of aanmelden kan bij info@knalgoed.nl

Deze workshop is ook op in de zomer op zondag 25 juni (al volgeboekt) en in de herfst op zaterdag 23 september of zaterdag 21 oktober!

Boekdrukkunst, drukboekkunst,kunstboekdruk.

start op 17 mei, 5 woensdagavonden van 18.30 tot ongeveer 20.30

De basis is het het boek, de inhoud is aan jou. Gebruik je eigen teksten, (druk) beelden, quotes om je eigen boek te maken.
Ben je een schrijver? Maak je je eigen songteksten of verzamel je de mooiste quotes? Dan is deze cursus wellicht een mooie kans deze teksten tot hun volle glorie op papierwerk te vereeuwigen. Met andere woorden. Maar je eigen (kunst)boek!
We gaan een boek maken met alle boekdruk technieken en de meest mooie en geschikte letters die er in de drukwerkplaats te vinden zijn. We beginnen met het ontwerpen en drukken en zullen vervolgens het boek in elkaar gaan zetten d.m.v. eenvoudige boekbinders technieken. Dat kan middels naaien, vouwen en plakken.
5 woensdag avonden van 2 uur lang inclusief koffie/thee, materialen en gebruik werkplaats, letters en drukpers onder professionele begeleiding. Kosten 240,- Gelrepashouders 200,-

ZwoeleZomer drukdagen 2023.

maandag 24, dinsdag 25 en woensdag 26 juli

3 Lange middagen aaneen, zodat je je helemaal kan onder te dompelen in het werken met inkt, papier, stoffen, letters, linoleum en verschillende hoogdruk-processen. Ideaal om een een mooi project te gaan drukken. Je kan 3 dagen volop gebruik maken van de drukwerkplaats van Knalgoed Produkties met haar ecologisch verantwoorde inkten, verschillende soorten papier, heel veel letters in vele vormen en maten, linoleum, lijnen, ornamenten, clichés en natuurlijk: een paar goede drukpersen en nog wat aanverwante apparaten. Met deze ingrediënten kun je haast niet anders dan er een pracht week, met pracht werk, van te maken.

Voorbereiding voor het programma.
Een zomerweek met lange zwoele middagen om even geheel je te storten op een project naar keuze. Onder professionele begeleiding kunt u vrij werk komen maken en naar wens een drukwerk project gaan maken.
Voor we de week starten gaan we even een kleine intake doen, zodat we in goed overleg een mooi programma kunnen gaan uitzetten op je persoonlijke wensen.

Wat kan er allemaal? En meer!
Je kan denken aan het maken van een gedichtenbundel, of experimentele typografie. Of je kan je helemaal storten op het bedrukken/bestempelen van (patroondelen) stof. In de werkplaats ligt de nadruk veelal op de boekdruk technieken maar, eenvoudige boekbinders technieken en de benodigde materialen zijn ook aanwezig in de drukkerij.
Zo kan je je ook allen maar met letters gaan bezighouden, maar je kan ook een combinatie maken met linosnede’s. Of je helemaal storten op linosnede’s. Of eindelijk dat (kinder)boek gaan maken wat je altijd al had willen doen?

De drukwerkplaats en de ligging.
Door de fijne ruime opzet is de drukwerkplaats is uiterst geschikt om met meerdere mensen te werken. Leuk, want van andermans processen leer je vaak ook enorm veel. Knalgoed Produkties is onderdeel van een pand voor ateliers en werkplaatsen in een prachtig gebouw hoog en heuvelachtig gelegen in de Arnhemse wijk Geitenkamp. De architectuur van de wijk en het schoolgebouw is geïnspireerd op de Amsterdamse School.
Daarbij is er op het schoolplein is een prachtige buurtmoestuin gerealiseerd. Zo zijn er tijdens pauzes, of in je werkproces meerdere prettige plekjes om even buiten te gaan zitten.

Dagindeling.
Tijdens de middagen van inloop 12.30/13.00 tot 17.00 starten we met een overheerlijke lunch van verse ingrediënten. Een soepje of salade naast een broodmaaltijd. Zo kunnen we tevens onze druk dag starten met werk en ervaringen uitwisselen en bespreken wat we die dag gaan doen. (Laat het 2e beroep van onze workshop leiding nou ook kok zijn) En dan hebben we een heerlijke middag voor ons om aan het werk te gaan. Tussendoor zal er genoeg koffie, thee en limonade zijn. En aan het eind van de dag sluiten we af met een drankje.

De kosten.
Voor 3 Zwoele Zomerse Drukdagen van 13.00 tot 17.00 (met wat uitloop) incl. gebruik drukwerkplaats, letters & toebehoren, materialen zoals papier inkt en stoffen, uitgebreide lunch, versnaperingen en drankjes zowel warm als koud zijn de kosten 275,-
Voor studenten en mensen met een Gelrepas hebben we mogelijkheden in korting en/of een betalingsregeling. Vraag vooral even naar de mogelijkheden.

Wil je meer info? Stuur even een mail naar info@knalgoed.com of bel met 06 12078944.

Teken of schrijfschrift maken.

4 dinsdagavonden van 18.30 tot 20.30 start op 5 september 2023

Op deze avonden gaan we onze eigen schriften maken. Dit kan met blanco en/of met schrijfpapier worden gemaakt. De kaft is wat je zelf gaat ontwerpen en drukken. Ieder gaat met 6 schriften naar huis. Mooi voor eigen gebruik maar ook leuk om cadeau te doen, zo’n uniek item.

Kosten zijn 175,- euro per persoon, incl. alle materialen en thee/koffie. Mensen met een Gelrepas kunnen hun tegoed hiervoor inzetten.

Voor meer info of opgeven mail naar info@knalgoed.com

Kerst&nieuwjaarskaarten maken.

start 24 oktober

6 dinsdagavonden van 18,30 tot 20.30

Maak je eigen kerst en/of nieuwjaarswens!

De drukwerkplaats heeft alle materialen in huis om voor deze gelegenheid de mooiste kaarten zelf te maken. Prachtige lettertypes in alle maten, ornamenten, sierlijnen en mogelijkheden om zelf een beeld te maken met linosnede’s. De deskundige begeleiding met een grafisch oog, zal zorgen dat je de beste resultaten zal bereiken !

In 6 avonden gaan we de druktechnieken ons eigen maken, zelf een kaart ontwerpen, deze uitvoeren en in een oplage van min. 30 to 50 stuks drukken. We zullen hierbij ook met meerdere kleurgangen gaan werken.

De cursus is inclusief alle materialen, zoals papier, inkt e.d.

De kosten zijn 275,- Mensen met Gelrepas kunnen hun tegoed hier besteden.