Monoprint

Daar waar je bij elke druktechniek een drukvorm gebruikt om meerdere prints af te drukken, is een monoprint een eenmalige afdruk en niet reproduceerbaar. Het woord ‘monoprint’ zegt het al, ‘mono’ betekent één ledig, enkelvoudig, alleenstaand, simpel en ‘print’ betekent afdruk. Deze techniek is ook wel bekend onder de naam monotype.

Deze techniek geeft een bijzonder getinte afdruk waarbij je met verschillende technieken te werk gaat. Het is vooral mooi dat je op verschillende manieren bepaalde druk kan uitoefenen op een print, en daar mee iedere keer weer een bijzondere print en kleur krijgt. Ook papier gebruik heeft invloeden op deze druktechniek.

Jong & oud!

Het is bovendien een eenvoudige afdruk techniek die al door zeer  jonge kinderen kan worden gemaakt. Je kan al in een korte tijdspanne een mooie afdruk maken. De beleving van het maken van zo’n afdruk is altijd heel leuk, het is best spannend, je weet immers nooit helemaal zeker hoe de afdruk zal worden. Het uiteindelijke resultaat is altijd weer een grote verrassing.  En nooit meer zo na te doen.

Echt geschikt voor iedereen dus! Je kan dit goed met een grotere groep doen. Deze workshop kan in de sfeervolle drukwerkplaats, of op locatie worden gegeven. Buiten of binnen, het kan allemaal.

Feestje? Workshop monoprint!

Monoprinten is een leuke workshop om op verjaardagen te doen. Het is ook erg leuk om met volwassenen te doen. Daarbij is deze heel goed te combineren met bepaald thema of onderwerp als u dat wenst. Leuk voor teamuitjes.

In de lessen gaan we de de techniek meer uitdiepen en hebben we heel veel ruimte om te gaan experimenteren. Daarbij zetten we ook enige tekentechnieken in om tot verschillende resultaten te komen. En ieder afdruk blijkt altijd weer een ultieme verrassing

Goede combinatie

In het verleden heeft Knalgoed Produkties ook projecten gedaan waar het monoprinten werd gecombineerd met druklettersprints. De tekst is daarbij over de verschillende monoprints gedrukt, zo was de informatie eender, maar het beeld verschillend.

Heb je vragen of wil je meer weten over monoprint? Neem gerust contact met me op.