Grafisch ontwerp

In de wereld van het grafisch ontwerpen heeft Knalgoed Produkties haar creatief design specialiteiten vooral in het gebied van de boekdrukkunst en de typografie daaromheen ontwikkelt.

In essentie is er niet veel verschil tussen deze oude technieken en de digitale technieken van vandaag de dag. Het is het gereedschap dat is veranderd. De kijk op beeld en typografie én je daarmee te richten op de juiste doelgroep met het juiste logo of huisstijl in een goed creatief design is in essentie nog steeds hetzelfde.

Grafisch ontwerp: letters, inkt en soms een computer

Knalgoed Produkties is ooit gestart als een regulier grafisch ontwerper en heeft zich de laatste jaren daarnaast een drukwerkplaats die de combinatie maakt met creatief design en de boekdrukkunst. Bekender als letterpress, hoogdruk of letterzetten… Met het begrip boekdrukkunst denkt men vaak aan het drukken van boeken, wat zeker een onderdeel is in dit vak, maar het begrip gaat vooral over de techniek van de druktechniek, en wél, die met de oude houten of loden drukletters uit de letterbak. Deze worden letter voor letter tot een tekstbeeld gezet, naar het grafische ontwerp, en afgedrukt. Het letterblok kun je met meer of mindere mate in het papier drukken. Wat een prachtig resultaat geeft en daarmee een originele beleving toevoegt aan het creatief design.

Op gebied van het grafisch ontwerp heeft Knalgoed Produkties veel ervaring in het ontwerpen van logo’s & huisstijlen, boekomslagen en dichtbundels, waarbij bijvoorbeeld het omslag met boekdruk is gedrukt en het binnenwerk digitaal is gerealiseerd. Of een digitaal grafisch ontwerp waar weer een originele afdruk is gedigitaliseerd.

Letterontwerp of typedesign is ook een belangrijk onderdeel in het gebied van grafische ontwerpen in boekdrukkunst. De verkrijgbare letters zijn antiek, dus het ontwerp ook. Knalgoed Produkties kan met digitale middelen weer modern ontworpen letters maken en daarmee drukken.

Dus of je nu een grafisch ontwerp digitaal of analoog zoekt, of een combinatie van beiden, het is natuurlijk in eerste instantie het creatief design waar het om gaat! Heb je vragen of wil je meer weten over grafisch ontwerp?
Neem gerust contact met me op.