Handgemaakt visitekaartje

Een letterpress visitekaartje uit de tijd van weleer

Zeer exclusief, bijzonder origineel, waanzinnig klassiek en chique om jezelf te promoten met een visitekaartje die letter voor letter handgemaakt is. De boekdruk/letterpress leent zich bijzonder goed voor zo’n retro visitekaartje met stijl!

De kracht van eenvoud!

Een goed visitekaartje begint bij een goede papierkeuze, er zijn veel prachtige stevige papiersoorten waar je mooi in kan drukken. Past daarbij een grove papier structuur of juist een gladde en strakke kartonsoort bij je huisstijl? Wil je er lekker in kunnen drukken of juist niet?

Dat in drukken is eigenlijk wel de kwaliteit van zo’n letterpress visitekaartje. Naast het papier speelt de typografie speelt hier natuurlijk ook een krachtige rol. Met de kracht van eenvoud, een goede indruk op mooi stevig papier maak je een geweldige indruk!

Klassiek versus experimenteel

Net als in het verleden in het verleden kun je met een letterpress visitekaartje van een klassieke vormgeving uitgaan. De tekst links, rechts of in het midden uitlijnend met een lijn of ornamentje heb je snel een goed visitekaartjes ontwerp. Maar we schromen het experiment in de vormgeving niet. Er zijn mogelijkheden een cliché te maken waardoor in principe elk beeldelement, zoals een bestaand logo in het drukwerk kan worden verwerkt. Zo kun je een bestaand logo goed inzetten in zo’n letterpress visitekaartje.

Van oudsher had niet elke zelfstandige een eigen logo. Voor diens beroep voldeed een visitekaartje met het beroep naam en adresgegevens in een eenvoudige typografie. Deze werden toen net zo met de handgemaakt als wij dat nu doen. Het handwerk is goed terug te zien in het drukwerk. Dat maakt deze kaartjes dan ook uniek en ambachtelijk in de uitstraling.

Ook letterpress handgemaakt visitekaartjes laten maken?

We kiezen zorgvuldig het beste lettertype en visitekaartjes ontwerp voor de juiste uitstraling van jou werkzaamheden of bedrijf. Soms is het leuk een beeldelement toe te voegen. Maar het belangrijkste is, hoe jou kaartje, jezelf, of je bedrijf goed promoot. Neem contact met me op via info@knalgoed.com.