Gedichtenbundel

Wil jij eigenlijk al langer een gedichtenbundel maken?

Bij knalgoed Produkties kan je dat gewoon doen!

Een gedichtenbundel maken is een bijzonder proces waar we intens samenwerken met jou als schrijver, dichter of opdrachtgever. We luisteren goed, kijken en denken mee om de poëzie een mooi podium te geven in de vorm van een prachtige bundel. Een dichtbundel waar tekst naar een mooi passend (letter)beeld is vertaald.

Bij een gedichtenbundel maken is een goed gebruik van typografie zeer belangrijk. Mag de typografie opvallen? of moet deze juist ondergeschikt zijn aan de poëzie of tekst? Daar zijn de meningen over verdeeld. Paul van Ostaaijen (o.a. bekend van Boem, Boem, Paukeslag…) maakte prachtig gebruik van de typografie in de tijd waarin de boekdrukkunst een veel gebruikte techniek was. Andere dichters of schrijvers willen juist graag een mooi uitgebalanceerde vormgeving in hun gedichtenbundel maken. Daarbij is het weer belangrijk een mooie bladspiegel en stramien voor de gedichtenbundel te maken. Daarbij het zijn de woorden die het beeld moeten oproepen, niet de tekst. Die keuze is natuurlijk geheel aan de schrijver. Knalgoed Produkties houdt van esthetiek en gaat ook graag het experiment aan.

Hoe dan ook, Knalgoed Produkties heeft in ieder geval al veel ervaring met een gedichtenbundel maken. Voor kleine bundels of een gedichtposter kan je makkelijker kiezen om de gehele tekst op ambachtelijke wijze te laten zetten en te drukken, maar met het maken van de bundel kan je ook heel goed het binnenwerk digitaal realiseren en de kaft juist wel met boekdruk maken. Zeker als het niet een enorme oplage is. Die druktechniek geeft echt een bijzondere originele ‘touch’ aan je dichtbundel.

Gedichtenbundel laten maken?

Mocht je interesse hebben om een gedichtenbundel te maken, je kan altijd vrijblijvend langskomen om de al geproduceerde boekjes & bundels of andere mogelijkheden in het echt te komen bekijken.