Workshop botanische print

Helemaal van deze tijd, bovendien een juweeltje aan de muur: de botanische print. Wil je je eigen print maken om aan de muur te laten pronken, of wil je deze gewoon hebben om cadeau te doen?

Print kopen

Een botanische print is ‘one of a kind’. Er is er maar 1 van elk, omdat elke druk net iets anders is. We drukken de echte planten af, dat maakt de botanische print bijzonder. Soms zul je ook zien dat de sappen van de plant of het blad ook een onderdeel zijn van de prints. Met deze mono prints kun je prachtig de details van blad uitdrukken. Dat maakt deze druktechniek ook zo mooi. Elke afdruk word ook weer nét even iets anders.

Kijk vooral even in de winkel/produkten, om zo’n prachtige unieke print te kopen.

Workshop botanische print maken

Wil je liever je eigen print maken? Misschien wel met je eigen planten uit de tuin of uit je favoriete stukje bos? Dan maak je een goede start met een wandelingetje om je eigen materiaal uit te zoeken. Bij tijdgebrek willen wij dat eventueel ook graag doen ter voorbereiding, hoor! Met de verschillende soorten bladeren en planten kan je lekker aan de slag en veel uitproberen om de mooiste botanische print te maken.

Wanneer je basismateriaal verzameld hebt leer je in de drukwerkplaats hoe je een goede botanische print van je plant materiaal kunt maken. We letten op de goede inkting. We leren over het papier waarop we drukken en leren hoe we mooi detail in de druk krijgen. Compositie en experiment zijn ook zaken waar we aandacht aan besteden.

Elke afdruk word altijd nét even iets anders. Dat maakt dat elke botanische print die je maakt een weer een verrassing is hoe deze er uit gaat zien. Tot het laatste moment. De beleving van het print maken is een leuke bijkomende factor, met blijvend resultaat!

De workshop wordt gegeven in de drukwerkplaats van Knalgoed produkties in Arnhem. Meer weten over deze workshop? Neem gerust contact met ons op!