Botanische drukworkshop!

zaterdag 1 oktober

starten om 13.00 uur

Herfst! Mooie bladeren in prachtige vormen & kleuren…En wij gaan die bladeren of planten afdrukken! Door juist materiaal gebruik en een een goede drukpers kun je prachtig de details van een blad tevoorschijn toveren. Bij ieder blad is dat weer wat experimenteren hoe je de allermooiste afdrukken maakt. Na 3 uur drukken heb je zeker een heleboel juweeltjes gemaakt om aan je muur te laten pronken of om aan iemand kado te doen….

Een dag deels workshop van 3 uur lang met koffie/thee, materialen onder kundige begeleiding.
kosten zijn 45,- euro p.p.

Kom je met meer mensen, dan krijg je korting!

Voor 2e personen is het 85,50 of voor 3 personen 121,50

Meer info of aanmelden kan bij info@knalgoed.nl

Herfstvakantie workshops.

PORTRETTEN & LETTERKOPPEN (typefaces)!

woensdag 26 oktober & donderdag 27 oktober van 13.00 tot 17.00

Een workshop geschikt voor alle leeftijden. We gaan ons bezig houden met het maken van gezichten en portretten op

diverse manieren! We beginnen eenvoudig en met veel humor! Gedurende deze twee middagen heb je toch een boel drukwerk en kennis over de verschillende hoogdruk technieken geleerd rond dit onderwerp!

Geschikt van 6 tot 100 jaar, leuk om te beleven dus erg geschikt om met je kinderen te gaan doen of neem juist je (groot)ouders mee!

Kosten zijn 145,- p.p. Inclusief professionele begeleiding gebruik drukkersmaterialen en papier e.d.

Er wordt ook een lekkere lunch en van alles te drinken bij geserveerd.

Als jullie samen komen zijn groepskortingen mogelijk bij

2 personen 270,- 3 personen 375,- 4 personen 460,- of 5 personen 525,-

LETTERS & DRUK

zaterdag 29 oktober & zondag 30 oktober 12.00 tot 17.00

Dit is echt een zuiver typografische workshop gericht op Letters. Hoe verbeeld je je teksten en wat doet het met de lezer.

Hoe druk je een letter perfect of zit de perfectie nu juist in de imperfectie.De opdrachten zullen gaan over klassiek grafisch ontwerpen tot verregaande experimenten met bestaande letters uit de letterkast of zelfgemaakte lettervormen.

workshop is bedoeld voor mensen die graag meer willen leren over typografie én grafiek. Er is veel ruimte om te experimenteren met het materiaal van Knalgoed Produkties.

Eat your heart out!

Kosten zijn 225,- per persoon.

Er is een goede/lekkere lunch. Alle nodige materialen zoals inkt en papier zijn aanwezig. Er zijn meerdere drukpersen beschikbaar en er is professionele begeleiding aanwezig die de op ontwerpgebied weet uit te dagen en je ondertussen alle technische snufjes leert.

Kerst & nieuwjaars wenskaarten drukken.

vanaf 1 november 2022

Dan word het weer tijd om Kerst & Nieuwjaarskaarten te maken, dus… save the date!

Maak jij ook altijd graag je kaarten zelf om al je vrienden en familie het mooiste toe te wensen, dan is dit wellicht een heel goed idee om ze dit keer zelf te gaan ontwerpen en drukken. Je gaat leren hoe je de teksten zet, hoe je daar een geschikte typografie bij gebruikt, wat je aan beeldelementen kan toevoegen, of misschien juist niet. Je denkt na over compositie, kleur, formaten en papiersoorten….en als eindresultaat heb je natuurlijk je eigen stapel kerstkaarten of nieuwjaarswensen om te versturen naar je dierbaren. Heel persoonlijk, met duurzame materialen en bovendien zeer origineel en retro!

5 dinsdag avonden van 2 uur lang inclusief koffie/thee, beschikbare papiersoorten, inkt e.d. (ex. enveloppen) en gebruik drukpers onder professionele begeleiding. Kosten 230,-

start op dinsdag 1 november t/m 22 november

van 18.30 tot ongeveer 20.30 soms loopt het uit…

Lino/typo posterdruk.

dinsdag 17 januari, vroeg in de avond

POSTERS DRUKKEN MET HOOGDRUK Linoleumsnede & typografische cursus

We gaan prachtposters maken! Met beeld én tekst. Vintage, retro en analoog. In deze serie lessen leer je 2 hoogdruk technieken tegelijk. Een van de aspecten die je leert is hoe je een mooie linosnede kan maken, welke snij technieken en materialen je kan inzetten. We gaan hier proefjes en drukken van maken. Het ander aspect van deze cursus zijn de basis technieken van het letterzetten. We gaan werken met de grotere vintage lettertypes. Tijdens de cursus krijg je lessen over de typografische facetten van de tekst vormgeving. Daarnaast houd je je ook bezig met de beeldende elementen. Maar ook, wat voor een rol speelt kleur daarin? Op ontwerp technisch gebied, maar ook op technisch gebied. Je leert meer over het gebruik van kleuren, maar je leert ook hoe deze te mengen.

Het maken van een poster (max. 48 x 70 cm) is een lekker formaat waarbij er alle ruimte is om een mooie compositie te drukken. Al met al een zeer leerzame en veelzijdige cursus op het gebied van (beeld)vormgeving & druktechnieken. Met als eindresultaat je eigen poster!

Deze cursus is geschikt voor iedereen! Je hoeft niet perse kunstzinnig te zijn om deze cursus te doen, want de beleving en technieken van het drukken zijn al een ervaring op zich. Bovendien blijkt iedereen meer te kunnen creëren dan je in eerste instantie dacht. Het is wel handig enige affiniteit te hebben met het werken met je handen.

Voor de mensen die wel enige ervaring hebben op het maak gebied is dit een geweldige cursus en werkplaats om te experimenteren op het grafische vlak en met een groot assortiment lettermateriaal aan het werk te gaan.

6 dinsdag avonden van 2 uur lang inclusief koffie/thee, materialen en gebruik werkplaats, letters en drukpers onder professionele begeleiding. Kosten 240,-

De drukwerkplaats bevind zich op een prachtige locatie, hoog gelegen in Arnhem, met een mooie buurt tuin om in te pauzeren evt.

Start cursus dinsdagavond 17 januari

of in het najaar op een dinsdagavond in september

18.30 tot ongeveer 20.30

Aanmelden bij info@knalgoed.com

ZwoeleZomer drukdagen.

Data worden nog op later tijdstip bekend gemaakt!

van 5 Lange middagen aaneen, zodat je je helemaal kan onder te dompelen in het werken met inkt, papier, stoffen, letters, linoleum en verschillende hoogdruk-processen. Ideaal om een een mooi project te gaan drukken. Je kan 5 dagen volop gebruik maken van de drukwerkplaats van Knalgoed Produkties met haar ecologisch verantwoorde inkten, verschillende soorten papier, heel veel letters in vele vormen en maten, linoleum, lijnen, ornamenten, clichés en natuurlijk: een paar goede drukpersen en nog wat aanverwante apparaten. Met deze ingrediënten kun je haast niet anders dan er een pracht week, met pracht werk, van te maken.

Voorbereiding voor het programma.
Een zomerweek met lange zwoele middagen om even geheel je te storten op een project naar keuze. Onder professionele begeleiding kunt u vrij werk komen maken en naar wens een drukwerk project gaan maken.
Voor we de week starten gaan we even een kleine intake doen, zodat we in goed overleg een mooi programma kunnen gaan uitzetten op je persoonlijke wensen.

Wat kan er allemaal? En meer!
Je kan denken aan het maken van een gedichtenbundel, of experimentele typografie. Of je kan je helemaal storten op het bedrukken/bestempelen van (patroondelen) stof. In de werkplaats ligt de nadruk veelal op de boekdruk technieken maar, eenvoudige boekbinders technieken en de benodigde materialen zijn ook aanwezig in de drukkerij.
Zo kan je je ook allen maar met letters gaan bezighouden, maar je kan ook een combinatie maken met linosnede’s. Of je helemaal storten op linosnede’s. Of eindelijk dat (kinder)boek gaan maken wat je altijd al had willen doen?

De drukwerkplaats en de ligging.
Door de fijne ruime opzet is de drukwerkplaats is uiterst geschikt om met meerdere mensen te werken. Leuk, want van andermans processen leer je vaak ook enorm veel. Knalgoed Produkties is onderdeel van een pand voor ateliers en werkplaatsen in een prachtig gebouw hoog en heuvelachtig gelegen in de Arnhemse wijk Geitenkamp. De architectuur van de wijk en het schoolgebouw is geïnspireerd op de Amsterdamse School.
Daarbij is er op het schoolplein is een prachtige buurtmoestuin gerealiseerd. Zo zijn er tijdens pauzes, of in je werkproces meerdere prettige plekjes om even buiten te gaan zitten.

Dagindeling.
Tijdens de middagen van inloop 12.30/13.00 tot 17.00 starten we met een overheerlijke lunch van verse ingrediënten. Een soepje of salade naast een broodmaaltijd. Zo kunnen we tevens onze druk dag starten met werk en ervaringen uitwisselen en bespreken wat we die dag gaan doen. (Laat het 2e beroep van onze workshop leiding nou ook kok zijn) En dan hebben we een heerlijke middag voor ons om aan het werk te gaan. Tussendoor zal er genoeg koffie, thee en limonade zijn. En aan het eind van de dag sluiten we af met een drankje.

De kosten.
Voor 5 Zwoele Zomerse Drukdagen van 13.00 tot 17.00 (met wat uitloop) incl. gebruik drukwerkplaats, letters & toebehoren, materialen zoals papier inkt en stoffen, uitgebreide lunch, versnaperingen en drankjes zowel warm als koud zijn de kosten 345,-
Voor studenten en mensen met een Gelrepas hebben we mogelijkheden in korting en/of een betalingsregeling. Vraag vooral even naar de mogelijkheden.

Wil je meer info? Stuur even een mail naar info@knalgoed.com of bel/voicemail even met 06 12078944.