Lino/typo posterdruk.

start 31 mei

POSTERS DRUKKEN MET HOOGDRUK Linoleumsnede & typografische cursus

We gaan prachtposters maken! Met beeld én tekst. Vintage, retro en analoog. In deze serie lessen leer je 2 hoogdruk technieken tegelijk. Een van de aspecten die je leert is hoe je een mooie linosnede kan maken, welke snij technieken en materialen je kan inzetten. We gaan hier proefjes en drukken van maken. Het ander aspect van deze cursus zijn de basis technieken van het letterzetten. We gaan werken met de grotere vintage lettertypes. Tijdens de cursus krijg je lessen over de typografische facetten van de tekst vormgeving. Daarnaast houd je je ook bezig met de beeldende elementen. Maar ook, wat voor een rol speelt kleur daarin? Op ontwerp technisch gebied, maar ook op technisch gebied. Je leert meer over het gebruik van kleuren, maar je leert ook hoe deze te mengen.

Het maken van een poster (max. 48 x 70 cm) is een lekker formaat waarbij er alle ruimte is om een mooie compositie te drukken. Al met al een zeer leerzame en veelzijdige cursus op het gebied van (beeld)vormgeving & druktechnieken. Met als eindresultaat je eigen poster!

Deze cursus is geschikt voor iedereen! Je hoeft niet perse kunstzinnig te zijn om deze cursus te doen, want de beleving en technieken van het drukken zijn al een ervaring op zich. Bovendien blijkt iedereen meer te kunnen creëren dan je in eerste instantie dacht. Het is wel handig enige affiniteit te hebben met het werken met je handen.

Voor de mensen die wel enige ervaring hebben op het maak gebied is dit een geweldige cursus en werkplaats om te experimenteren op het grafische vlak en met een groot assortiment lettermateriaal aan het werk te gaan.

6 dinsdag avonden van 2 uur lang inclusief koffie/thee, materialen en gebruik werkplaats, letters en drukpers onder professionele begeleiding. Kosten 240,-

De drukwerkplaats bevind zich op een prachtige locatie, hoog gelegen in Arnhem, met een mooie buurt tuin om in te pauzeren evt.

Start cursus dinsdagavond 31 mei t/m 5 juli

of in het najaar dinsdagavond 13 september t/m 18 oktober

18.30 tot ongeveer 20.30, het kan soms wat uitlopen….

Aanmelden bij info@knalgoed.com

ZwoeleZomer drukdagen.

SAVE THE DATE

25 juli t/m 29 juli

Een hele zomerweek zodat je je helemaal kan onder te dompelen met inkt, papier of textiel & drukken . Ideaal om een een mooi project te gaan doen.

We starten met een lunch om 13.00 en gaan door tot 17.00

Meer inhoud en kosten volgen nog.

Herfstvakantie workshops.

SAVE THE DATE

Maandag 24 oktober & dinsdag 25 oktober van 13.00 tot 17.00

Een workshop geschikt voor alle leeftijden. We gaan ons bezig houden met het maken van gezichten en portretten op

diverse manieren! We beginnen eenvoudig en met veel humor! Gedurende deze twee middagen heb je toch een boel drukwerk en kennis over de verschillende hoogdruk technieken geleerd rond dit onderwerp!

Geschikt van 6 tot 100 jaar, leuk om te beleven dus erg geschikt om met je kinderen te gaan doen of neem juist je (groot)ouders mee!

Kosten zijn 145,- p.p. Inclusief professionele begeleiding gebruik drukkersmaterialen en papier e.d.

Er wordt ook een lekkere lunch en van alles te drinken bij geserveerd.

Als jullie samen komen zijn groepskortingen mogelijk bij

2 personen 270,- 3 personen 375,- 4 personen 460,- of 5 personen 525,-

SAVE THE DATE

Zaterdag 29 oktober & zondag 30 oktober 12.00 tot 17.00

Dit is echt een zuiver typografische workshop gericht op Letters. Hoe verbeeld je je teksten en wat doet het met de lezer.

Hoe druk je een letter perfect of zit de perfectie nu juist in de imperfectie.De opdrachten zullen gaan over klassiek grafisch ontwerpen tot verregaande experimenten met bestaande letters uit de letterkast of zelfgemaakte lettervormen.

workshop is bedoeld voor mensen die graag meer willen leren over typografie én grafiek. Er is veel ruimte om te experimenteren met het materiaal van Knalgoed Produkties.

Eat your heart out!

Kosten zijn 225,- per persoon.

Er is een goede/lekkere lunch. Alle nodige materialen zoals inkt en papier zijn aanwezig. Er zijn meerdere drukpersen beschikbaar en er is professionele begeleiding aanwezig die de op ontwerpgebied weet uit te dagen en je ondertussen alle technische snufjes leert.

Kerst & nieuwjaars wenskaarten drukken.

vanaf 1 november 2022

Dan word het weer tijd om Kerst & Nieuwjaarskaarten te maken, dus… save the date!

Maak jij ook altijd graag je kaarten zelf om al je vrienden en familie het mooiste toe te wensen, dan is dit wellicht een heel goed idee om ze dit keer zelf te gaan ontwerpen en drukken. Je gaat leren hoe je de teksten zet, hoe je daar een geschikte typografie bij gebruikt, wat je aan beeldelementen kan toevoegen, of misschien juist niet. Je denkt na over compositie, kleur, formaten en papiersoorten….en als eindresultaat heb je natuurlijk je eigen stapel kerstkaarten of nieuwjaarswensen om te versturen naar je dierbaren. Heel persoonlijk, met duurzame materialen en bovendien zeer origineel en retro!

5 dinsdag avonden van 2 uur lang inclusief koffie/thee, beschikbare papiersoorten, inkt e.d. (ex. enveloppen) en gebruik drukpers onder professionele begeleiding. Kosten 230,-

start op dinsdag 1 november t/m 22 november

van 18.30 tot ongeveer 20.30 soms loopt het uit…

Botanische drukworkshop!

data op aanvraag!

Lente! Mooi vers groen blad in prachtige vormen…En wij gaan die bladeren afdrukken! Door juist materiaal gebruik en een een goede drukpers kun je prachtig de details van een blad tevoorschijn toveren. Bij ieder blad is dat weer wat experimenteren hoe je de allermooiste afdrukken maakt. Na 3 uur drukken heb je zeker een heleboel juweeltjes gemaakt om aan je muur te laten pronken of om aan iemand kado te doen….

Een dag deels workshop van 3 uur lang met koffie/thee, materialen onder kundige begeleiding.
kosten zijn 45,- euro p.p. ( bij min. 3 personen)

Meer info of aanmelden kan bij info@knalgoed.nl

Boekdrukbeurs Leiden

5 & 6 november te Leiden

Knalgoed Produkties zal ‘acte de presance’ geven op de boekdrukkunstbeurs te Leiden in de Pieterskerk op 5 & 6 november 2022. We zullen meer details toevoegen als we deze datum naderen en meer informatie hebben.

Dit is de grootste beurs op het gebied van boekbinderij en boekdrukkunst/letterpress in Nederland in de prachtige ambiance van de Pieterskerk.