Linosnede’s maken en drukken.

woensdagmiddag 22 februari

start op 14.00 tot 16.30

Maak van je eigen tekening een drukwerk met linosnede. Hei met lino’s maken altijd even omdenken omdat je werkt in spiegelbeeld en het wit juist wegsnijd. in plaats van het zwart. Het resultaat van je eigen drukwerk maken is altijd weer verrassend! Er staan 2 goede persen om je lino het aller mooiste af te drukken, tevens leren we je ook hoe je thuis met eenvoudige middelen ook afdrukken kan maken.

Er is maar plek voor 5/6 kinderen en volwassenen, dus geef je snel op!

Kosten zijn 45,- euro per persoon, incl. alle materialen en thee/koffie of limo. Mensen met een Gelrepas kunnen hun tegoed hiervoor inzetten.

Voor meer info of opgeven mail naar info@knalgoed.com

Kaarten maken.

start op woensdagavond 15 maart 2023, 5 avonden

18.30 tot 20.30

De drukwerkplaats heeft alle materialen in huis om voor elke gelegenheid de mooiste kaarten zelf te maken. Prachtige lettertypes in alle maten, ornamenten, mogelijkheden om zelf een beeld te maken met linosnede’s en natuurlijk onder deskundige begeleiding.

In 5 avonden gaan we de druktechnieken ons eigen maken, zelf een kaart ontwerpen en deze uitvoeren in een aardige oplage drukken. We zullen ook met meerdere kleurgangen gaan werken.

Kosten zijn 200,- euro per persoon, incl. alle materialen en thee/koffie. Mensen met een Gelrepas kunnen hun tegoed hiervoor inzetten. Er is beperkte plek, dus geef je snel op.

Voor meer info of opgeven mail naar info@knalgoed.com

Botanische druk.

zaterdag 15 april 2023, start om 13.00 uur
De lente komt eraan! Fris groene bladeren en planten in prachtige vormen…En wij gaan die bladeren of planten afdrukken! Door juist materiaal gebruik en een een goede drukpers kun je prachtig de details van een blad tevoorschijn toveren. Bij ieder blad is dat weer wat experimenteren hoe je de allermooiste afdrukken maakt. Na 3 uur drukken heb je zeker een heleboel juweeltjes gemaakt om aan je muur te laten pronken of om aan iemand kado te doen….
Een dag deels workshop van 3 uur lang met koffie/thee, materialen onder kundige begeleiding.kosten zijn 45,- euro p.p. Mensen met een Gelrepas kunnen hun tegoed hiervoor inzetten.

Meer info of aanmelden kan bij info@knalgoed.nl

Deze workshop is ook op dinsdag 2 mei, in de zomer op zondag 25 juni en in de herfst op zaterdag 21 oktober!

Kinderdrukmiddag.

3 mei 14.00 tot 16.30

Speciaal voor kinderen en ouders, gezellig samen een middag leren linosnede’s te maken en drukken en voor deze gelegenheid gaan we ook drukken met lego!

Kosten zijn 25,- euro per persoon, incl. alle materialen en thee/koffie of limo. Mensen met een Gelrepas kunnen hun tegoed hiervoor inzetten.

Posters drukken op groot formaat!

Linoleumsnede & typografische cursus

5 dinsdagavonden van 18.30 tot 20.30

start op 9 mei

We gaan prachtposters maken! Met beeld én/of tekst. Vintage, retro en analoog. In deze serie lessen leer je 2 hoogdruk technieken tegelijk. Een van de aspecten die je leert is hoe je een mooie linosnede kan maken, welke snij technieken en materialen je kan inzetten. We gaan hier proefjes en drukken van maken. Het ander aspect van deze cursus zijn de basis technieken van het letterzetten. We gaan werken met de grotere vintage lettertypes. Tijdens de cursus krijg je lessen over de typografische facetten van de tekst vormgeving. Daarnaast houd je je ook bezig met de beeldende elementen. Maar ook, wat voor een rol speelt kleur daarin? Op ontwerp-technisch gebied, maar ook op druk-technisch gebied. Je leert meer over het gebruik van kleuren, maar je leert ook hoe deze te mengen.
Het maken van een poster (max. 48 x 70 cm) is een lekker formaat waarbij er alle ruimte is om een mooie compositie te drukken. Al met al een zeer leerzame en veelzijdige cursus op het gebied van (beeld)vormgeving & druktechnieken. Met als eindresultaat je eigen poster in meervoud!
5 dinsdag avonden van 2 uur lang inclusief koffie/thee, materialen en gebruik werkplaats, letters en drukpers onder professionele begeleiding. Kosten 240,- Mensen met Gelrepas kunnen hun tegoed hier besteden.

Boekdrukkunst, drukboekkunst,kunstboekdruk.

start op 10 mei, 5 woensdagavonden van 18.30 tot 20.30

We gaan een boekje maken met alle boekdruktechnieken die er in de werkplaats mogelijk zijn. De basis is het het boek, de inhoud is aan jou. Gebruik je eigen teksten, (druk) beelden, quotes om je eigen boek te maken.

We beginnen met het ontwerpen en drukken en zullen vervolgens het boek in elkaar gaan zetten d.m.v. eenvoudige boekbinders technieken.

5 woensdag avonden van 2 uur lang inclusief koffie/thee, materialen en gebruik werkplaats, letters en drukpers onder professionele begeleiding. Kosten 240,-

ZwoeleZomer drukdagen 2023.

maandag 24, dinsdag 25 en woensdag 26 juli

3 Lange middagen aaneen, zodat je je helemaal kan onder te dompelen in het werken met inkt, papier, stoffen, letters, linoleum en verschillende hoogdruk-processen. Ideaal om een een mooi project te gaan drukken. Je kan 3 dagen volop gebruik maken van de drukwerkplaats van Knalgoed Produkties met haar ecologisch verantwoorde inkten, verschillende soorten papier, heel veel letters in vele vormen en maten, linoleum, lijnen, ornamenten, clichés en natuurlijk: een paar goede drukpersen en nog wat aanverwante apparaten. Met deze ingrediënten kun je haast niet anders dan er een pracht week, met pracht werk, van te maken.

Voorbereiding voor het programma.
Een zomerweek met lange zwoele middagen om even geheel je te storten op een project naar keuze. Onder professionele begeleiding kunt u vrij werk komen maken en naar wens een drukwerk project gaan maken.
Voor we de week starten gaan we even een kleine intake doen, zodat we in goed overleg een mooi programma kunnen gaan uitzetten op je persoonlijke wensen.

Wat kan er allemaal? En meer!
Je kan denken aan het maken van een gedichtenbundel, of experimentele typografie. Of je kan je helemaal storten op het bedrukken/bestempelen van (patroondelen) stof. In de werkplaats ligt de nadruk veelal op de boekdruk technieken maar, eenvoudige boekbinders technieken en de benodigde materialen zijn ook aanwezig in de drukkerij.
Zo kan je je ook allen maar met letters gaan bezighouden, maar je kan ook een combinatie maken met linosnede’s. Of je helemaal storten op linosnede’s. Of eindelijk dat (kinder)boek gaan maken wat je altijd al had willen doen?

De drukwerkplaats en de ligging.
Door de fijne ruime opzet is de drukwerkplaats is uiterst geschikt om met meerdere mensen te werken. Leuk, want van andermans processen leer je vaak ook enorm veel. Knalgoed Produkties is onderdeel van een pand voor ateliers en werkplaatsen in een prachtig gebouw hoog en heuvelachtig gelegen in de Arnhemse wijk Geitenkamp. De architectuur van de wijk en het schoolgebouw is geïnspireerd op de Amsterdamse School.
Daarbij is er op het schoolplein is een prachtige buurtmoestuin gerealiseerd. Zo zijn er tijdens pauzes, of in je werkproces meerdere prettige plekjes om even buiten te gaan zitten.

Dagindeling.
Tijdens de middagen van inloop 12.30/13.00 tot 17.00 starten we met een overheerlijke lunch van verse ingrediënten. Een soepje of salade naast een broodmaaltijd. Zo kunnen we tevens onze druk dag starten met werk en ervaringen uitwisselen en bespreken wat we die dag gaan doen. (Laat het 2e beroep van onze workshop leiding nou ook kok zijn) En dan hebben we een heerlijke middag voor ons om aan het werk te gaan. Tussendoor zal er genoeg koffie, thee en limonade zijn. En aan het eind van de dag sluiten we af met een drankje.

De kosten.
Voor 3 Zwoele Zomerse Drukdagen van 13.00 tot 17.00 (met wat uitloop) incl. gebruik drukwerkplaats, letters & toebehoren, materialen zoals papier inkt en stoffen, uitgebreide lunch, versnaperingen en drankjes zowel warm als koud zijn de kosten 275,-
Voor studenten en mensen met een Gelrepas hebben we mogelijkheden in korting en/of een betalingsregeling. Vraag vooral even naar de mogelijkheden.

Wil je meer info? Stuur even een mail naar info@knalgoed.com of bel met 06 12078944.

Teken of schrijfschrift maken.

4 dinsdagavonden van 18.30 tot 20.30 start op 5 september 2023

Op deze avonden gaan we onze eigen schriften maken. Dit kan met blanco en/of met schrijfpapier worden gemaakt. De kaft is wat je zelf gaat ontwerpen en drukken. Ieder gaat met 6 schriften naar huis. Mooi voor eigen gebruik maar ook leuk om cadeau te doen, zo’n uniek item.

Kosten zijn 175,- euro per persoon, incl. alle materialen en thee/koffie. Mensen met een Gelrepas kunnen hun tegoed hiervoor inzetten.

Voor meer info of opgeven mail naar info@knalgoed.com

Kerst&nieuwjaarskaarten maken.

start 24 oktober

6 dinsdagavonden van 18,30 tot 20.30

Maak je eigen kerst en/of nieuwjaarswens!

De drukwerkplaats heeft alle materialen in huis om voor deze gelegenheid de mooiste kaarten zelf te maken. Prachtige lettertypes in alle maten, ornamenten, sierlijnen en mogelijkheden om zelf een beeld te maken met linosnede’s. De deskundige begeleiding met een grafisch oog, zal zorgen dat je de beste resultaten zal bereiken !

In 6 avonden gaan we de druktechnieken ons eigen maken, zelf een kaart ontwerpen, deze uitvoeren en in een oplage van min. 30 to 50 stuks drukken. We zullen hierbij ook met meerdere kleurgangen gaan werken.

De cursus is inclusief alle materialen, zoals papier, inkt e.d.

De kosten zijn 275,- Mensen met Gelrepas kunnen hun tegoed hier besteden.