Cursus letter&beeld:

Druk je eigen Kerst of Nieuwjaarswens!

Maak de sier bij de vrienden & familie!

Het kan nog nèt voor de feestdagen! Deze avonden maak je een fantastische wenskaart in een oplage van 25 tot 50 stuks. We zetten een (korte) tekst en maken daar een beeld bij. Dat kan met een linoleumsnede of met de mooie antieke ornamenten uit de verzameling van Knalgoed Produkties. Je leert veel over alle basis elementen en technieken van de hoogdruk en typografie en gaat naar huis met een unieke professionele oplage kaarten.

 

3 lessen van 19.00 tot 22.00 uur.

dinsdag 27 november, 4 en 11 december

225,- p.p. inclusief papier, lino, inkt, gebruik vintage letters en heerlijk bakje koffie of thee.

workshop za/zo van 11.00 tot 16.00 uur.

1 & 2 december.

255,- p.p. incl. bovenstaande én elke dag een heerlijke lunch!

 

Cursus letterzetten:

Druk je eigen Spreuk of Quote!

Uitgesproken drukwerk met een vintage uitstraling!

Deze avonden leer je de basis van letterzetten. We zetten een (korte) tekst of quote in de grotere lettertypes gaan deze mooi afdrukken. Eenieder gaat zijn/haar eigen zelfgekozen tekst zetten. We drukken samen alle gezette teksten en quotes af, iedereen gaat met zeker 10 afdrukken van zijn of haar eigen quote naar huis.

 

3 lessen van 19.00 tot 22.00 uur.

dinsdag 13,20 en 27 november. In het nieuwe jaar weer een nieuwe ronde…8, 15, 22 januari.

155,- p.p. inclusief standaard papier,inkt gebruik vintage letters en heerlijk bakje koffie of thee.

workshop za/zo van 11.00 tot 16.00 uur.

op 29 en 30 december, in de kerstvakantie!

175,- p.p. incl. bovenstaande én elke dag een lunch!

 

 

Vervolg Cursus letterzetten:

Druk je gedicht!

Letterzetten ‘pur sang’! Bij deze lessenserie denken we vooral aan mensen die zelf schrijven en hun tekst graag eens op een bijzondere manier willen drukken voor een nog mooiere indruk, natuurlijk kun je ook een bestaande tekst die je gewoon mooi vindt ook gebruiken. Denk aan, bij benadering, een tekst tot 20/25 regels.Deze reeks is een mooi vervolg op bovenstaande cursus, hoeft niet! 

5 lessen van 19.00 tot 22.00 uur.

dinsdag 4, 11, 18  december, 8 en 15 januari.

245,- p.p. inclusief: standaard papier, inkt gebruik pracht letters en lekkere koffie of thee.

 

 

Linosnede zwart/wit:

De basis van hoogdruk!

We gaan dieren en of landschappen maken en waarbij je alle mogelijkheden en effecten van de zwart/wit linosnede techniek leert benutten.Eerst gaan we tekeningen maken en oefeningen doen en proefdrukken maken met linoleum. De beste tekening zetten we op het linoleum, vervolgens gaan we de lino snede maken en deze afdrukken op de pers. Ook leer je hoe je thuis ook met huis, tuin en keukenmateriaal goede afdrukken kan maken met je eigen linosnede.

4 lessen van 19.00 tot 22.00.

maandagen 5, 12,19 en 26 november óf serie 10,17 december en 7, 14 januari 2019.

175,- p.p. inclusief: standaard papier, inkt, lino en natuurlijk goede koffie of thee.

 

 

Stempelen met antiek lettermateriaal.

Patronen en vormen.

Stempelen op textiel en/of papier. De letter is de vorm, en daar kun we weer hele mooie nieuwe vormen en patronen mee ontdekken. Leer hoe deze prachtige patronen en verrassende vormen kan maken. Je kan deze met patronen bijv. prachtig pakpapier maken. Deze workshop is ook uitermate geschikt om op stoffen te werken.

3 lessen van 19.00 tot 22.00 uur uur.

woensdagen 28 november, 12 en 19 december.

155,- p.p. inclusief: standaard papier, inkt gebruik letters en koffie of thee.

Deze cursus is ook zeer geschikt voor een workshop (zoals T-Shirts bedrukken), teamavond, vriendinnen uitje of (kinder)feest.

Planning en prijzen in overleg.

 

 

Monotype/monoprint.

Maak van je tekening een drukwerk.

Een middagje of avondje (1,5 tot 3 uur) tekenen met de unieke druktechniek. Normaal gesproken maak je 1 drukvorm die je kan gebruiken voor meerdere drukken. Bij deze druktechniek is elk drukvel uniek, maar heeft wel de touch van een inkt afdruk. Je kan met deze techniek enorm veel spelen en uitproberen. 

Zeer geschikt voor iedereen en alle leeftijden! 

Workshop op aanvraag vanaf 16,- p.p.  50,- startkosten incl. papier en thee of limonade.

 

 

DIY, mix van druktechnieken.

Maak je eigen kaart, uitnodiging, geboorte of trouwkaart!

Gaan jullie trouwen? Krijgen jullie een kindje? Of heb je een andere bijzonder aankondiging? Vinden jullie het leuk om samen een prachtig, eigengemaakt en uniek kaartje te maken? Samen kunnen we er echt iets heel bijzonders van maken! We gaan de tekst bekijken, zetten en van beeld voorzien met alle mogelijke technieken en materialen in de werkplaats. We gaan minimaal een 2 kleurendruk maken.

Voorbeeld van geboortekaart: 4 privé avonden van 2 personen per kaart. Kosten vanaf ongeveer 350,- inclusief. Op basis van: zeer mooi drukpapier, overleg/ontwerp, zetwerk en/of linosnede, proefdrukken en goed overleg wat er nog aangepast en gedrukt moet na de geboorte.En natuurlijk koffie en thee. Exclusief eventuele specifieke papiersoorten, enveloppen of andere extra’s. Bij geboortes maak ik, als je kindje geboren is, met de juiste gegevens, het kaartje in de laatste drukgang dan in goed overleg af. Informeer vooral naar de mogelijkheden want die zijn er!

Data op afspraak naar wens!

 

 

Heeft u een ander goed idee? Zoekt u een invulling bij uw evenement of feest?

Stuur een mail of bel en vraag gerust naar de mogelijkheden! Er zijn er teveel om hier te benoemen.

Toch alvast ter informatie, de plaatsen in de drukkerij zijn beperkt. Voor grotere groepen, meer dan 6 à 7 personen, hebben we ook mogelijkheden andere locaties.

 

 

Wil je meedoen? Leuk! Je kan je aanmelden via de contact button!